Skip to content

Traject

Wat doet een kindercoach?

Intake

Het coachingstraject begint met een intakegesprek. Dit 1 uur durende gesprek vindt plaats via videobellen (thuisbezoek optioneel). Tijdens dit gesprek wordt het intakeformulier (dat jullie voorafgaand aan het gesprek hebben ingevuld) doorgenomen, wordt de hulpvraag van jouw zoon of dochter geformuleerd en kan ik tips en adviezen geven indien gewenst. Op basis van dit gesprek wordt een toestemmingsverklaring met de juiste hulpvraag opgesteld.

Blijkt een kindercoach niet het juiste specialisme te zijn voor het probleem, dan help ik jullie graag met de doorverwijzing naar een ander specialisme binnen mijn netwerk.

Evaluatie

Na maximaal 4 coachsessies volgt een evaluatiegesprek met de ouders. Dit maximaal 1 uur durende gesprek vindt plaats via videobellen (thuisbezoek optioneel). Tijdens de evaluatie wordt het doorlopen coachtraject besproken en wordt gezamenlijk bepaald of een vervolg nodig en/of gewenst is. Dit om te voorkomen dat het coachtraject langer duurt dan wenselijk.

Coachsessie

Als we besluiten om met elkaar in zee te gaan, start het coachtraject nadat ik de getekende toestemmingsverklaring heb ontvangen. De 1 uur durende coachsessies met jouw zoon of dochter vinden plaats in mijn praktijk. Tijdens de coachsessies wordt de hulpvraag aangepakt door middel van ontspanningsoefeningen, beweging, creativiteit, spel, opdrachten en handvatten. Naast de coachsessies ben ik voor jullie en jouw zoon of dochter bereikbaar voor vragen op momenten dat het even niet lukt.Een kindercoach kan ook ingezet worden op school.